Kennel Frolandstibbene

Valpeblogg

Titt tei!

Nå har alle åpnet øyene, og da måtte jo kamera frem. Ronia koser seg veldig sammen med valpene nå.

Vi har satt opp den store valpegrinda, noe de andre tibbene synes var veldig greit. Da kan de komme inn å kikke litt på valpene. Alle har fått snuse på de små, og det er helt greit for Ronia. 

MinstejentaHer er minste jenta, åpnet øyene på da 16 

 

mellomste jenta

Jenta som åpnet øyene først......

Største jenta

og største jenta 

DSC_0006

DSC_0005

Valpene ligger ofte på ryggen og sover, gode og mette 


Valpene 14 dager!

Valpene vokser og trives. To har i dag åpnet øyene helt, men minste jenta lar vente på seg.....hun veier nå 430gr, vekta til de to andre 545gr. og 596gr. Første omekur, og kloklipp er også unnagjort.

Mamma Ronia og søte småKos i valpekassa

 

Største jenta

Største tispe, stor og kraftig 

Mellomste jente

Kos med bamsen 

Minste jenta 14 dager

Minstejenta 

DSC_0012

Største og minst 


Valpene 1 uke!

I går var det en uke siden fødsel, og alt går bare fint med alle tre. Rolig å fint i valpekassa, men Ronia har vært  litt urolig. Hun er veldig selskapsyk, og liker godt oppmerksomhet. Derfor der det veldig greit å ha kombinert hunde/ pc-rom    Nita er litt skuffet over at Ronia ikke vil leke med henne, og skjønner ikke helt hvorfor ikke hun får komme inn på valperommet   Det er jo altfor tidlig å la de andre hundene hilse på ennå, men om 2-3 uker, setter vi opp den store valpegrinda. Da kan de andre få komme inn, og hilse på.

collage o kull 1 uke

 

 


Ronia og "Nicky" valper født!

Tenk, vi har fått valper igjen! Ronia og "Nicky" er blitt foreldre til 3 flotte jenter 

Tisdag ettermiddag 12.08. startet Ronia med graving og pesing. Må si jeg hadde gruet meg litt til fødselen, synes hun var veldig stor...(rønken viste at hun skulle ha 3 valper). Etter første vannblære sprakk, kom det så en til. Vi ventet og ventet...hun presset en del, men synes dette drøyde veldig lenge. Vår faste verinær hadde ikke vakt denne kveden, men tok en telefon til vakthavende. Mens jeg sitter i telefonen får jeg øye på to labber på vei ut, men Ronia virker veldig sliten.... det hadde gått 3 timer. Valget var da å kjøre til nærmeste vetrinær. Kirsten var sjafør, jeg og Ronia satt bak i bilen. Etter ca 5 min  kommer det noen kraftige pressveer, og valpen er halveis ute, og henger fast. Skrekk og gru, heldigvis med litt lirking kom den ut, akkurat i det vi parkerte utenfor vetrinærkontoret. Hun fikk da veesprøyte, og vi ventet der til de to siste var født. Ronia var kjempeflink, og det var ingen enkel fødsel. Valpene veide 230gr. 217gr og 206gr. store flotte jenter. Første døgnet gikk alle valpene ned litt i vekt. Etter fire dager var vekten: 289gr. 298gr og 240gr. Ronia er en omsorgsfull mamma, og hun har veldig god matlyst. Nå er det bare kos, og gleder meg til valpene åpner øyene.

collage o-kull 14 timer født 12.08.2014DSC_00064 døgn Her er vi 4 dager